Torskefestival på ØresundTorskefestival på Øresund

07-01-2009
Af: Kim Holm Boesen

Søndag morgen den 4 januar 2009 jagtede cirka 120 lystfiskere rundt på Helsingør Nord havn og i Statshavnen efter de røde både (M/S SVÆRD, SKJOLD, NADIA, HAVLIT og JAWS). Deltagerne i ”skattejagten” på de røde både var de heldige deltagere i Fiskeringen og Sport Dres årlige torskefestival på Øresund. Jagten skyldes som bekendt, at turbådene er sendt væk fra deres sædvanlige pladser i Statshavnen pga. genopførslen af Kronborgs befæstningsanlæg ud mod havnen.Men alle nåede frem til deres nummererede pladser, og kl. 8 stævnede bådene så ud i Øresund. Formiddagen kan gøres ret kort – kl. 10 var der fanget en torsk på 1,2 kg på SKJOLD, det var det hele. Og sådan fortsatte det resten af formiddagen, med intensiv søgning fra syd for Kobberværket til Pålsjö hullerne – ingen fisk på bunden. Men omkring middag startede der et par gyldne timer for SVÆRD – de var blevet nede syd for kobberværket sammen med alle de svenske driv-turbåde, og over middag søgte torsken så ned fra sildestimerne og samlede sig. Før det gik op for resten af os, havde SVÆRD en små 20 fisk på dækket med en på 7,3 kg på toppen.


Heldigvis var der flere buler, så skipper Lars fik NADIA ind i festen, bl.a. med et stop der gav 7 fisk, op til 6,7 kg. Da vi på NADIA var op på 15 fisk, klingede festen af, men Lars er en stædig herrer, så vi endte med 23 fisk, heriblandt den eneste måler på skibet på 10,5 kg til Paw Meinertsen.


Men at indhente SVÆRD var umuligt, de endte med ikke færre end 35 fisk, med en måler på 12,0 kg til Jan ”Murer” på toppen, der dermed også kunne kåres som fanger af dagens største fisk og vinder af en 7’6’’ Shimano Antares Braid Boat stang og et Daiwa SLX 20 hjul.


JAWS stod for dagens usædvanlige fangst, idet et stop gav 2 langer på henholdsvis 2,4 og 1,0 kg, der også talte med i konkurrencen (alle torskefisk tæller med). Deltagerne på henholdsvis SKJOLD, HAVLIT og JAWS havde ikke samme tur i fiskeriet i år, så det blev kun til et dusin fisk til hver båd, da resultatet kunne gøres op ved konkurrenceafslutningen kl. 16.


 


Efter præmien for største fisk var uddelt, er der præmier til største samlede vægt af 3 fisk. Her vandt Bo Nielsen med 14,9 kg fra SVÆRD, efterfulgt af undertegnede med 13,1 kg og på tredjepladsen Jan Dehli med 11,2 kg begge fra NADIA. Så fulgte lavere præmieringer ned til 21. pladsen der gik til en samlet vægt på 5,5 kg – i alt præmier for ca. 33.000 kr. 


Tusind tak til vores sponsorer: Faipoint, Normark, 2Biz, Bios, Pure Fishing, FBJ Sport, Columbia og Fiske Avisen, samt SVÆRD, SKJOLD, NADIA, HAVLIT og JAWS.

Fiskeringen og Sport Dres håber at se dig/jer til den 29. Torskefestival, søndag den 3. januar 2010.


 


Foto: Jan med vindertorsk på 12 kilo.

 

Om os | Site Map | Sikkerheds politik | Kontakt os | ©2004 Lystfiskeri.dk